Thursday 10 November 2016

Rainy days and travel plans

Summer is over, maybe for Spanish people earlier but for me now. The rainy season has started and now it has been raining almost every day. If you plan to visit Bilbao an umbrella is really a must-have! The weather is also colder now, if it's a good day the temperature is around +15. I also noticed that for example +8 in Spain feels much colder than +8 in Finland because of the humidity.


Last Sunday we visited Bilbao Exhibition Center (BEC) with friends. In this center Finland played in the basketball world up in 2014. There was an event called "Feria del Stock" where they sold clothes, cosmetics, food etc. I just bought a case for mobile and some cheap make-up. By the way, one funny thing is that so many times when we are talking about the prices and someone says "well it's not so cheap, it's quite expensive" and then when I hear the price for me it's a normal price what I would pay in Finland or even cheaper. Here when I buy food for around five days I pay around 10€ less every time than in Finland.

My normal day here in Bilbao is to wake up at 7.00 from Monday to Thursday (Basque at 8.00, best timing ever for that) and walk to school (it takes around 20 mins). Schooldays normally go fast because they aren't long for me and I'm at home at 2.30pm except on Fridays around 1pm. I eat lunch/dinner whatever it is when I come from school and normally I don't eat again a big meal. Then I just study (= try to study), laze around, go for a walk alongside the river or meet friends. On weekends I'm just happy that I don't have to work here so I relax or visit places. Here people tend to go out late, for example during the week it's normal to meet friends around 9pm. At that time I feel so lazy to go out but I'm getting more used to it.


Of the tourism exchange students I'm the only one who is coming back after Christmas and of all the exchange students I'm one of the fewest who stay longer than December but go home for Christmas. I didn't want to take the risk that I would have had to spend it alone and also, I have had a white Christmas for the last 24 years so I'm not giving up on that. I need my snow and skiing at least for Christmas! When I was really homesick at some point I was thinking about whether I should come back or not but now I feel like it's the best option to come back: now because of school I don't have so much time to travel and then I wouldn't have to do all the exams within a few days and stress about them if I pass or not.


Today I made some travel plans for the upcoming months. These are the places I'd like to visit:
  • Lekeitio (a beautiful village close to Bilbao)
  • Vitoria (the capital of the Basque country)
  • Madrid
  • Burgos
  • Zaragoza
  • Pamplona
  • Salamanca
  • León
Most likely I won't visit all of them but at least some! Also Portugal interests me but the problem is that from Bilbao they fly with some small plane and I'm too scared of flying to go with that, haha. So I'd have to go all the way to Madrid so let's see... Now I just have to wait for to get my tax refunds in a few weeks!

Last but not least in this post I attach a  travel vlog of vagabrothers in Bilbao. Watch it!


Suomeksi: Kesä on ohi, ehkä espanjalaisille aiemmin mutta minulle nyt. Sadekausi on alkanut ja nyt on satanut melkein joka päivä. Jos suunnittelet matkaa Bilbaoon sateenvarjo on kyllä pakollinen! Sää on nyt myös kylmempi, jos on hyvä päivä lämpötila on noin +15 astetta. Huomasin myös että esimerkiksi +8 astetta tuntuu paljon kylmemmältä täällä kuin +8 astetta Suomessa kosteuden vuoksi.

Viime sunnuntaina vierailimme kavereiden kanssa Bilbaon messukeskuksessa (BEC). Tässä keskuksessa Suomi pelasi koripallon MM-kisoissa 2014. Messukeskuksessa oli tapahtuma nimeltään "Feria del Stock" missä myytiin vaatteita, kosmetiikkaa, ruokaa jne. Ostin vain puhelimelle suojakuoret ja joitain halpoja meikkejä. Muuten, yksi huvittava asia on se kun monta kertaa kun puhumme hinnoista ja joku sanoo "no, ei se ole kovin halpa, se on melko kallis" ja sitten kun kuulen hinnan minulle se on normaalihinta mitä maksaisin Suomessa tai jopa halvempi. Täällä kun ostan ruokaa noin viideksi päiväksi maksan noin 10€ vähemmän joka kerta kuin samoista ostoksista Suomessa.

Normaalipäiväni täällä Bilbaossa on herätä klo. 7.00 maanantaista torstaihin (Baskin kieltä klo. 8.00, parhain aika ikinä sille) ja kävellä kouluun (se kestää noin 20 minuuttia). Koulupäivät menevät tavallisesti nopeasti sillä ne eivät ole pitkiä minulle ja olen kotona klo. 14.30 paitsi perjantaisin noin klo. 13.00. Syön lounasta/päivällistä tai mikä ikinä onkaan heti kun tulen koulusta ja tavallisesti en syö toista isoa ateriaa. Sitten opiskelen (= yritän opiskella), laiskottelen, menen kävelylle jokivartta pitkin tai tapaan kavereita. Viikonloppuisin olen tyytyväinen ettei minun tarvitse tehdä töitä täällä joten rentoudun tai vierailen paikoissa. Täällä ihmisillä on tapana lähteä ulos myöhään, esimerkiksi viikolla on normaalia tavata kavereita yhdeksän aikaan illalla. Tuohon aikaan minua laiskottaa lähtä ulos mutta olen jo tottunut siihen enemmän.

Matkailualan vaihtareista olen ainoa joka on tulossa joulun jälkeen takaisin ja kaikista vaihtareista yksi niistä harvoista jotka ovat pidempään kuin jouluun asti mutta menevät jouluksi kotiin. En halunnut ottaa riskiä että olisin joutunut viettämään joulun yksin ja minulla on myös ollut valkoinen joulu viimeiset 24 vuotta joten siitä en luovu. Tarvitsen lunta ja hiihtämistä ainakin joulun ajaksi! Yhdessä vaiheessa kun podin pahaa koti-ikävää mietin tulisinko takaisin joulun jälkeen vai en mutta nyt olen sitä mieltä että se on parhain vaihtoehto: koulun vuoksi minulla ei ole nyt niin paljon aikaa matkustella ja sitten minun ei tarvitsisi tehdä kaikkia kokeita muutaman päivän sisällä ja stressata sitä pääsenkö niistä läpi vai en.

Tänään tein joitain matkasuunnitelmia tuleville kuukausille. Näissä paikoissa haluaisin käydä: Lekeitio (kaunis kylä lähellä Bilbaota), Vitoria (Baskimaan pääkaupunki), Madrid, Burgos, Zaragoza, Pamplona, Salamanca, León. Todennäköisesti en tule vierailemaan näissä kaikissa mutta ainakin joissain! Myös Portugali kiinnostaa minua mutta ongelma on se että Bilbaosta sinne lennetään jollain pienellä potkurikoneella ja pelkään liiaksi lentämistä noustakseni sellaiseen, haha. Joten minun pitäisi mennä Madridiin asti joten katsotaan.. Nyt minun täytyy vain odottaa että saan veronpalautukset muutaman viikon kuluttua!

Yläpuolella olen liittänyt videon joka on vagabrothersien vlogi Bilbaosta. Katsokaa se!

No comments:

Post a Comment